Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bart Peeters hekelt Nederlandse pers

Shownieuws

Bart Peeters vindt de manier waarop de Nederlandse pers met sterren omgaat verschrikkelijk. Hem wordt niets gevraagd en toch komt hij op de cover.

Bart Peeters vindt de manier waarop de Nederlandse pers met sterren omgaat verschrikkelijk. Dat zegt de presentator in het Vlaamse weekblad Dag Allemaal. "Kijk, Dag Allemaal contacteert mij en we doen een gesprek. Dat is journalistiek. In Nederland bestaat dat nauwelijks. Daar noemen ze in de pers komen 'publiciteit'. Een gesprek hoef je niet te hebben om een cover te sieren."

Peeters, die het Nederlandse populairwetenschappelijke programma Hoe? Zo! presenteert, heeft verschillende negatieve ervaringen met de Nederlandse pers gehad. "Een journalist vroeg me onder meer of ik al vreemd ben gegaan. Ik antwoordde dat mijn vrouw en ik heel soms een kinderloos weekendtripje deden. Met als gevolg een artikel met als titel: 'Bart Peeters organiseert seksvakanties met eigen vrouw'", illustreert hij.

De 49-jarige presentator leest de verhalen over hem met verbazing. "Je moet het ze ook nagegeven, ze zijn creatief, maar plezant is anders." Hij heeft het echter opgegeven om zich er druk over te maken. "Als je hen tegenwerkt, krijg je het dubbel en dik terug, dus ik heb me erbij neergelegd."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen