Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verzoek Roman Polanski afgewezen

Shownieuws

Een panel van drie rechters heeft een verzoek van Roman Polanski om alle rechters van het hof in LA niet bevoegd te verklaren in zijn zaak, afgewezen.

(Novum/AP) - Een panel van drie rechters heeft maandag een verzoek van Roman Polanski afgewezen om alle rechters van het hooggerechtshof in Los Angeles in zijn zaak niet bevoegd te verklaren. De regisseur, die een aanklacht wegens seks met een minderjarige geseponeerd wil zien vanwege 'ernstige gerechtelijke fouten', vreest dat de rechters vooringenomen zijn.

Volgens de 75-jarige filmmaker heeft een woordvoerder van de rechtbank tegen verschillende media gezegd dat Polanski aanwezig moet zijn bij een hoorzitting in de zaak. De openbaar aanklager noemde het verzoek 'pietluttig' en gebaseerd op 'slechts gevolgtrekkingen zonder feitelijke basis'.

De zaak is nu terugverwezen naar de rechter, die in eerste instantie over het verzoek op sepot zou beslissen. Dinsdag wordt een nieuwe hoorzitting gepland, waarin wordt bepaald of Polanksi vanuit Frankrijk naar Los Angeles moet komen om bij de behandeling van zijn verzoek aanwezig te zijn.

Polanski, bekend van klassiekers als 'Rosemary's baby' en 'Chinatown', zou in 1977 een toen 13-jarig meisje tot seks hebben gedwongen. Hij bekende destijds schuld, maar vluchtte naar Frankrijk voordat de rechter een vonnis kon vellen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen