Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Toppers met bouwmarktlampjes naar Moskou

Shownieuws

De Toppers nemen de bouwlampjes die verwerkt waren in de act van het liedje 'Shine' mee naar Moskou. Volgens Gordon zijn de lampjes belangrijk voor de act.

De Toppers nemen de lampjes die verwerkt waren in de act van het liedje 'Shine', dat zondag door het Nederlandse publiek werd gekozen als inzending voor het Eurovisie Songfestival, mee naar Moskou. Volgens bedenker Gordon zijn de lampjes een belangrijk onderdeel van de act. "De lampjes die we in onze handen hebben heb ik gewoon met mijn vriend gekocht bij de Praxis en de Gamma", vertelde hij lachend. "Als we het Eurovisie Songfestival winnen, is dat dankzij hen."

Gordon heeft al gedroomd van een overwinning in Moskou met het door hem geschreven lied 'Shine'. "Ik werd op een ochtend heel vroeg wakker met een liedje in mijn hoofd en ik droomde dat we met dit liedje het Eurovisie Songfestival gaan winnen. Ik heb in twintig minuten de tekst opgeschreven. Ik ben 's middags de studio ingegaan en toen was het nummer geboren."

Gordon stuurde het lied in onder het pseudoniem Ger van de Westelaken. Hij vertelde zijn collega-Toppers René Froger en Jeroen van der Boom pas zondag tijdens de nationale finale dat hij zelf verantwoordelijk was voor de tekst van het lied, op de muziek van Bas van den Heuvel. René en Jeroen waren naar eigen zeggen vanaf dag één enthousiast over het winnende lied. "Het lied bleef meteen hangen vanaf het moment dat ik het hoorde", zei Froger. "De laatste dagen waren 'Shine' en 'Angel of the night' onze favorieten."

Iets minder enthousiast was Jeroen van der Boom over zijn glitterende outfit. "Ik heb 130 duizend stenen op mijn pak. Er is werkelijk geen plekje onbenut. Maar Gordon heeft beloofd dat ik mijn T-shirt en gympen mag aanhouden in Moskou."

De Toppers maken op 14 mei hun opwachting in Moskou, in de tweede halve finale. Twee dagen later vindt de finale plaats. De afgelopen vier jaar is het Nederland niet gelukt om met een inzending in de finale van het liedjesfestijn te komen. Glennis Grace (2005), Treble (2006), Edsilia Rombley (2007) en Hind (2008) kwamen geen van allen door de halve finale.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen