Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daryl van Wouw sluit modeweek af in Chinese stijl

Shownieuws

Daryl van Wouw haalde zondag China naar Nederland tijdens de Amsterdamse fashionweek. Voor zijn nieuwe collectie gebruikte hij onder meer bamboeprints.

Daryl van Wouw haalde zondagavond China naar Nederland tijdens de laatste catwalkshow van de Amsterdam International Fashion Week. De vertoning van zijn nieuwe herfst/wintercollectie was een parade van onder meer bamboeprints, afbeeldingen van de Chinese gelukskat en grafische prints van Chinese maskers. Ook kwam de typerende roodgouden lampion voorbij.

Sinds twee jaar woont Van Wouw een deel van zijn tijd in China, waar hij een eigen fabriek heeft.

Jurkjes van sweaterstof vormen volgens de ontwerper zelf het 'key-item' van zijn collectie. Verder kwamen er zondag op de catwalk in de Westergasfabriek onder meer joggingsrokken, strapless jurkjes, kokerrokken van spijkerstof, trenchcoats en T-shirts voorbij. Het hoogtepunt vormden twee jurken waarbij de rok bestond uit Chinese lampionnen.

Met de show van Van Wouw werd de tiende editie van de Amsterdamse fashionweek afgesloten. Ontwerpers als Iris van Herpen, Mada van Gaans, Claes Iversen en Addy van den Krommenacker toonden er hun nieuwe collecties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen