Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kung fu panda' domineert Annie Awards

Shownieuws

'Kung fu panda' heeft vrijdag in Los Angeles de Annie Award voor de beste animatiefilm in de wacht gesleept. De film versloeg 'Wall-E' en 'Waltz with Bashir'.

'Kung fu panda' heeft vrijdagavond in Los Angeles de Annie Award voor de beste animatiefilm in de wacht gesleept. De film versloeg concurrenten als 'Wall-E', 'Bolt' en 'Waltz with Bashir' tijdens de 36e editie van de uitreiking van de belangrijkste prijzen voor animatiefilms.

In totaal werd de DreamWorks-productie beloond met tien awards, waaronder een voor beste muziek, regie en scenario. Dustin Hoffman viel in de prijzen voor zijn stemrol als Shifu in 'Kung fu panda'. Vorig jaar was 'Ratatouille' de grote winnaar met negen Annie Awards.

'Kung fu panda' is tevens genomineerd voor een Oscar, die op 22 februari worden uitgereikt in Los Angeles. De film, die het verhaal vertelt over Panda Po die kung-fu wil leren, neemt het in de categorie beste animatiefilm op tegen het alom gelauwerde 'Wall-E' en tegen 'Bolt', die is ingesproken door John Travolta en Miley Cyrus en volgende maand in Nederland in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen