Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert De Niro schikt met personeel restaurants

Shownieuws

Robert De Niro heeft een schikking getroffen met personeel van Nobu. De acteur betaalt twee miljoen euro aan de werknemers van drie vestigingen in New York.

Robert De Niro heeft een schikking getroffen met personeel van zijn restaurantketen Nobu. De acteur betaalt bijna twee miljoen euro aan de werknemers en ex-werknemers van drie vestigingen in New York, omdat zij gedwongen zouden zijn hun fooi te delen met het management. Ook zou overwerk niet worden uitbetaald. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

Twee obers klaagden De Niro en zijn compagnons twee jaar geleden aan namens het voltallige personeel van de drie New Yorkse etablissementen. Huidige werknemers en voormalig personeel, dat tussen augustus 2001 en augustus 2008 werkzaam was voor een van de drie New Yorkse restaurants, krijgen volgens de rechtsdocumenten allen bijna 2600 euro per persoon.

De 65-jarige De Niro opende in 1994 samen met onder anderen de Japanse chef-kok Nobu Matsuhisa de eerste vestiging van Nobu in New York. Inmiddels zijn er wereldwijd zestien vestigingen van de hippe restaurantketen, onder meer in Los Angeles, Las Vegas, Kaapstad, Tokio en Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen