Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Beer voor Spaans-Peruaanse film

Shownieuws

De film 'The Milk of Sorrow' heeft zaterdag de Gouden Beer op het internationaal filmfestival van Berlijn gewonnen. De film is geregisseerd door Claudia Llosa.

(Novum/AP) - 'The Milk of Sorrow' heeft zaterdag op het internationaal filmfestival van Berlijn de Gouden Beer gewonnen. De film verhaalt over een jonge vrouw, Fausta, die aan een onbekende ziekte lijdt. Die heeft ze gekregen via de melk van haar moeder die is verkracht tijdens de langdurige oorlog van de Peruaanse overheid tegen linkse guerrilla's. Fausta wordt gespeeld door Magaly Solier.

De film, een Spaans-Peruaanse co-productie, is geregisseerd door Claudia Llosa. De Peruaanse noemde de prijs een 'eer voor ons land'. "Wij hebben dit soort prijzen nodig. Het is belangrijk dat mensen onze films leren kennen."

'The Milk of Sorrow' is de tweede Latijns-Amerikaanse film op rij die in Berlijn wint. Vorig jaar ging de Gouden Beer naar 'The Elite Squad' van de Brazilliaanse regisseur Jode Padilha.

De Zilveren Beer werd gedeeld door twee films. De Argentijnse regisseur Adrian Biniez won met zijn debuut 'Gigante'. De film gaat over een beveiliger bij een supermarkt die verliefd wordt op een schoonmaker. De Duitse regisseur Maren Ade won met 'Everyone Else', dat een stel tijdens een moeilijke vakantie volgt.

Birgit Minichmayr werd voor haar rol als de rare vrouw van het stel in de film benoemd tot beste actrice.

Voor de film 'About Elly' werd de Iraanse Asghar Farhadj gekozen tot beste regisseur. In de film wordt de kijk op het leven van meer dan dertig Iraniërs beschouwd.

Sotigui Kouyate werd benoemd tot beste acteur. Hij speelde in Rachid Bouchareb's 'Londen River' een Franse moslim die na de aanslagen van 2005 in Londen wanhopig wacht op een bericht van zijn zoon.

Oren Moverman en Alessandro Camon kregen voor 'The Messenger' een onderscheiding voor het beste script. In die film spelen Woody Harrelson en Ben Foster als officieren van het Amerikaanse leger die families moeten inlichten over de dood van een soldaat. Moverman regisseerde de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen