Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Babette van Veen zet acteercarrière op laag pitje

Shownieuws

Babette van Veen zet haar acteercarrière even op een laag pitje. De actrice vindt nog maar weinig bevrediging in het acteren en gaat nu voor een zangcarrière.

Babette van Veen zet haar acteercarrière voorlopig even op een laag pitje. De 40-jarige actrice vindt nog maar weinig bevrediging in het acteren. "Ik vind acteren een heel leuk vak, maar ik had het idee dat ik er niet veel meer van mezelf in kon stoppen", vertelt ze in de nieuwste uitgave van het blad Glossy. "Ik wilde eindelijk eens iets gaan doen wat ik zelf erg leuk vind. Zingen dus."

De dochter van Herman van Veen vindt dat actrices in Nederland ook vaak inwisselbaar zijn. "In acteerland wordt er heel gemakkelijk een blik opengetrokken van mensen die ongeveer in hetzelfde bereik zitten", legt zij uit in het blad. "Ik werd een keer gebeld voor de tv-serie Voetbalvrouwen. Zeiden ze tegen me: 'We zoeken een beetje een type als Leontine Borsato'. Waarop ik zei: 'Dan bel je Leontine toch zelf even?'. Vervolgens belden ze haar en werd ze aangenomen."

Van Veen, die als zangeres van het meidentrio Linda, Roos & Jessica in de jaren negentig al een glansrijke zangcarrière achter de rug heeft, vindt zingen ook makkelijker in te delen dan acteren. De vrouw van tv-presentator Bas Westerweel werkt momenteel aan haar eerste Nederlandstalige easy listening-cd. De single verschijnt later deze maand en het album komt uit in mei. Ook wil Babette graag op tournee door Nederland met de liedjes van haar album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen