Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Straatverbod voor ex-vriend en ex-manager Spears

Shownieuws

De vader van Britney Spears heeft een straatverbod aangevraagd tegen Sam Lutfi en Adnan Ghalib. Het duo moet ruim 200 meter afstand houden van de zangeres.

(Novum/AP) - De vader van Britney Spears heeft met succes een straatverbod aangevraagd tegen haar voormalige manager Sam Lutfi en ex-vriend Adnan Ghalib. Het duo moet van de rechter ruim tweehonderd meter afstand houden van de zangeres, haar familieleden en haar woning. Daarnaast mogen ze geen contact met haar opnemen. Dat blijkt uit vrijdag openbaar gemaakte documenten van de rechtbank in Los Angeles.

Jamie Spears en advocaat Andrew Wallet werden vorig jaar aangewezen als bewindvoerders over de financiën van Britney, nadat zij begin vorig jaar tweemaal gedwongen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis was beland. Volgens Spears probeerde het duo de curatele te verstoren zonder rekening te houden met het welzijn van zijn dochter.

Paparazzo Ghalib, die vorig jaar korte tijd een romance beleefde met de popster, en Lutfi zouden Britney regelmatig bellen en sms'en. "Britney vertelt Adnan dan op onschuldige wijze waar ze naartoe gaat en hij regelt vervolgens dat paparazzi haar opwachten om er zelf financieel beter van te worden", schrijft Spears in de rechtsdocumenten. "Hij is schadelijk voor mevrouw Spears en voor haar herstel."

Lutfi zou hebben geprobeerd via een kapper van Britney contact met haar te krijgen. Daarnaast zou hij via een advocaat van de zangeres een ontmoeting hebben willen regelen. Ook zou hij Jamie via telefoontjes en sms'jes hebben bedreigd. Het is niet de eerste keer dat Lutfi van de rechter uit de buurt van Britney moet blijven. In juli liep een eerder straatverbod tegen de voormalige manager van Britney af.

Op 23 februari vindt een zitting plaats in de zaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen