Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 verdringt Nick en Simon in Album Top 100

Shownieuws

Het album 'No line at the horizon' van U2 komt maandag binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. De band verdringt Nick en Simon van de hoogste positie.

Het nieuwe album 'No line at the horizon' van U2 komt maandag binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Bono en zijn mannen verdringen het Volendamse duo Nick en Simon van de hoogste positie. Of de Ierse band de hoogste plek lang vasthoudt, valt te bezien. De Nederlandse trompettist Colin Benders, bekend als Kyteman, stijgt namelijk in de tweede week met zijn album 'The hermit sessions' naar een vierde plek en doet serieus een gooi naar de hoogste positie.

In de single Top 100 houdt Volendam de vlag nog wel hoog. Jan Smit blijft in de tweede week op nummer één staan met zijn single 'Je naam in de sterren'. Smit krijgt wel Nederlandse concurrentie. Met grote stappen komt de afscheidssingle 'Sweet goodbye's' van Krezip in de buurt van de hoogste regionen van de lijst met best verkochte singles. Jacqueline Govaert stijgt met haar band naar een vijfde plaats. Zanger Jim Bakkum scoort zijn zesde toptienhit. Met zijn nieuwe single 'Door jou' stijgt hij door naar een negende plaats.

Opvallend in de nieuwe hitlijst is de daling van de Toppers-single 'Shine'. De Eurovisie Songfestival-inzending van René Froger, Gordon en Jeroen van der Boom zakt in de tweede week van 12 naar nummer 32.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen