Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato vindt Gouden Harp voor Jan Smit verdiend

Shownieuws

Marco Borsato vindt Jan Smit een terechte Gouden Harp-winnaar. Dat de prijs wat vroeg komt spreekt hij tegen. "Hij zit er al lang in hoor, vergis je niet."

Marco Borsato vindt Jan Smit een terechte winnaar van een Gouden Harp. Dat de Volendamse zanger met zijn 23 jaren wat aan de jonge kant is voor een oeuvreprijs, spreekt Borsato tegen. "Hij zit er al lang in hoor, vergis je niet." De Gouden Harpen werden donderdag uitgereikt.

Volgens de 'Wit licht'-acteur, die de prijs als meervoudig oud-winnaar uitreikte, gaat Smit een heel grote toekomst tegemoet. "In je kielzog zangers meenemen zonder enige vorm van jaloezie, dat kunnen alleen de echt groten."

Ook Guus Meeuwis vindt de Volendammer een verdiende winnaar. "Hij draait al zo lang mee. Ik heb nog met hem gevoetbald op 'Volle toeren'. Toen was het zo'n manneke", zegt de 'Kedeng Kedeng'-zanger, wijzend naar zijn middel.

Voor Jan Smit zelf kon de prijs niet vroeg genoeg komen. "Ik heb hem nu op mijn 23e gewonnen. Wie kan dat zeggen?"

Gerard van Maasakkers, Within Temptation en de band Krezip, die na bijna twaalf jaar uit elkaar gaat, ontvingen donderdag ook een Gouden Harp voor hun bijdrage aan de Nederlandse muziek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen