Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit overdonderd door Gouden Harp

Shownieuws

Jan Smit wist niet wat hem overkwam toen hij donderdag hoorde dat hij een Gouden Harp had gewonnen. "Dit had ik echt niet verwacht", stamelde de zanger trots.

Jan Smit wist niet wat hem overkwam toen hij donderdag te horen kreeg dat hij dit jaar een van de winnaars was van een Gouden Harp. "Dit had ik echt niet verwacht", stamelde de zanger trots, nadat hij het felbegeerde speldje tijdens het Buma Harpen Gala in Hilversum opgespeld had gekregen door Marco Borsato. Ook zijn manager Aloys Buys was trots op de onderscheiding van Smit. "Dit is een hele prestatie voor iemand van 23 jaar oud", verklaarde hij.

Ook Krezip, Gerard van Maasakkers en Within Temptation ontvingen donderdag een Gouden Harp voor hun bijdrage aan de Nederlandse muziek. Rockband Within Temptation, die de priijs ontving van Jerney Kaagman, moest het op deze bijzondere avond doen zonder zangeres Sharon den Adel. "Ze heeft een longontsteking en kan er helaas niet bij zijn", vertelde drummer Stephen van Haestregt . "We doen het een jaartje rustig aan, maar we zijn ontzettend blij met de Gouden Harp."

Zilveren Harpen werden uitgereikt aan de band Room Eleven, reggaezanger Ziggi en rapper Typhoon. Zangeres Janne Schra van Room Eleven kon haar geluk niet op. Ze is erg blij met de aanmoedigingsprijs. "We zijn nu vijf jaar bezig en het is ontzettend fijn om te weten dat we op de goede weg zijn", zei ze.

De Buma Exportprijs, voor de artiest die het meest succesvol is geweest buiten Nederland, was dit jaar voor violist André Rieu. Ivo Niehe overhandigde de prijs, precies zoals André Rieu dat graag wilde. We kennen elkaar vrij goed en hebben echt een band opgebouwd", vertelde Niehe. "Ik vind het een eer om deze prijs uit te mogen reiken aan iemand die niet voor de centen gaat, maar echt zijn dromen in het leven waarmaakt, en zo iemand is André."

Het Buma Harpen Gala 2009, dat werd gepresenteerd door Yolanthe Cabau van Kasbergen, werd donderdagavond live uitgezonden op Nederland 3 door de TROS. Het was dit jaar voor het eerst dat het Harpen Gala live werd uitgezonden op de televisie. Een goed initiatief volgens Dick Bakker, oud-dirigent van het Metropole Orkest. "Het is goed dat er op deze manier meer en grootser aandacht wordt geschonken aan het Harpen Gala." De live-uitzending werd door 440 duizend mensen bekeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen