Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brown aangeklaagd voor mishandeling en bedreiging

Shownieuws

Chris Brown is officieel aangeklaagd voor de mishandeling en bedreiging van Rihanna. Hij kan maximaal vier jaar en acht maanden celstraf krijgen.

(Novum/AP) - Chris Brown is officieel aangeklaagd voor de mishandeling en bedreiging van zijn vriendin Rihanna. De r&b-zanger wordt ervan verdacht de zangeres onder meer te hebben geslagen en in haar oor te hebben gebeten. Ook zou hij hebben geprobeerd haar te wurgen en zou hij haar met de dood hebben bedreigd. Als Brown schuldig wordt bevonden, kan hij maximaal vier jaar en acht maanden celstraf krijgen.

De 19-jarige zanger moest zich donderdag bij de rechter melden voor de mishandeling, die bijna een maand geleden plaatsvond. Zijn advocaat gaf echter geen verweer namens de zanger. Dit zal gebeuren op 6 april, wanneer de eerstvolgende hoorzitting in de zaak is vastgesteld.

De 21-jarige Rihanna was donderdag niet in de rechtszaal aanwezig. Zij werd vertegenwoordigd door haar advocaat Donald Etra. Op zijn verzoek verordonneerde de rechter de verdachte niet om tot de volgende zitting uit de buurt te blijven bij Rihanna, zoals gebruikelijk is bij mishandelingszaken. De artiesten zouden na het incident even uit elkaar zijn geweest, maar zijn inmiddels weer bij elkaar.

Brown gaf zichzelf op 8 februari aan bij de politie, enkele uren voordat zowel hij als zijn vriendin zouden optreden tijdens de Grammy Awards. Hij meldde zich nadat bleek dat hij werd gezocht wegens mishandeling van een vrouw in een auto en op straat. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat Brown zijn vriendin aanviel nadat ze in zijn mobiele telefoon een smsje van een andere vrouw had gevonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen