Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 5 herdenkt Buddy Holly

Shownieuws

Radio 5 staat dinsdag geheel in het teken van rock 'n roll-legende Buddy Holly. Het is die dag precies vijftig jaar geleden dat de muzikant overleed.

Radio 5 staat dinsdag geheel in het teken van rock 'n roll-legende Buddy Holly. Van 06.00 tot 19.00 uur staan alle programma's op de zender in het teken van de artiest, die dan precies vijftig jaar dood is. Dat heeft de zender vrijdag bekendgemaakt.

De zanger, die eigenlijk Charles Hardin Holly heette, overleed op 3 februari 1959 op 22-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk. Bij het ongeluk kwamen ook zijn collega-artiesten Ritchie Valens en J.P. 'Big Bopper' Richardson om het leven. De plotselinge dood van de jonge muzikanten zorgde voor een schok in de Verenigde Staten. Holly scoorde tijdens zijn korte carrière hits als 'Peggy Sue', 'That'll be the day' en 'Maybe baby'.

Dinsdag wordt er op Radio 5 niet alleen muziek van Holly gedraaid, maar delen luisteraars ook hun herinneringen aan de zanger en wordt er een speciale Buddy Holly-quiz gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen