Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna en Guy Ritchie eens over voogdijregeling

Shownieuws

Madonna en Guy Ritchie hebben een overeenkomst bereikt over de voogdij over hun zoontjes. De zangeres en de filmregisseur gingen eind vorig jaar uit elkaar.

(Novum/AP) - Madonna en Guy Ritchie hebben een overeenkomst bereikt over de voogdij over hun zoontjes Rocco en David. Ze hebben bij een New Yorkse rechter het verzoek ingediend om de voogdijregeling die zij onlangs samen opstelden in een Britse rechtbank ook in Amerika geldig te verklaren. De zangeres en de filmregisseur gingen eind vorig jaar uit elkaar.

De regeling houdt in dat de voormalige echtelieden de voogdij over hun 8-jarige biologische zoon Rocco en hun 3-jarige geadopteerde zon David delen. De jongens zullen echter het grootste deel van de tijd bij hun moeder in Amerika wonen. Voor Ritchie, die in Engeland woont, is een uitgebreide bezoekregeling opgesteld.

Naast de bezoekrechten is in de regeling onder meer vastgelegd dat Ritchie een computerprogramma moet installeren waardoor hij met zijn kroost kan communiceren via het internet. Ook blijkt uit de rechtbankdocumenten over de regeling dat beide ouders hebben toegezegd hun zoons een joodse opvoeding te geven en ze Franse lessen te laten volgen.

In december troffen Madonna en Ritchie al een financiële schikking. De woordvoerder van Madonna meldde aanvankelijk dat Ritchie een bedrag van circa zestig miljoen euro van zijn ex zou krijgen, maar trok deze verklaring later weer in. De oud-geliefden wilden alleen kwijt dat ze beiden tevreden waren met de overeenkomst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen