Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jubileum-cd met Studio Sport-muziek

Shownieuws

De muziek die de afgelopen jaren te horen is geweest bij de beelden van Studio Sport is gebundeld op een verzamelalbum. Het verschijnt eind deze maand.

De muziek die de afgelopen jaren te horen is geweest bij de beelden van Studio Sport is gebundeld op een verzamelalbum, dat eind deze maand verschijnt. Aanleiding is het vijftigjarig bestaan van het NOS-programma. Op het album '50 jaar Studio Sport- The music' staan nationale en internationale nummers van artiesten als Moke, Simple Minds, The Sheer en Quincy Jones.

De oorspronkelijke herkenningsmelodie van Studio Sport, geschreven door Tonny Eyk, staat ook op het album, dat verschijnt bij platenmaatschappij Disky. Daarnaast zijn de tunes van andere NOS-sportprogramma's als Langs de Lijn en Radio Tour de France toegevoegd aan de cd.

Henry Schut, een van de huidige presentatoren van Studio Sport, verzorgde het begeleidend schrijven in het cd-boekje. Hierin haalt hij herinneringen op aan verschillende sportevenementen en de bijbehorende muziek.

Studio Sport startte op 5 april 1959 onder de naam Sport in Beeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen