Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oude Franse films inspireren Wouter Hamel

Shownieuws

Wouter Hamel heeft twee nieuwe singles opgenomen. Ze zijn geïnspireerd op oude Franse films 'Ascenseur pour l'échafaud' en 'A bout de souffle'.

De videoclips bij de nieuwe singles van Wouter Hamel zijn gebaseerd op oude Franse films. Voor de clip van de Nederlandse single 'In between' nam hij 'Ascenseur pour l'échafaud' uit 1958 als basis. De clip bij 'One more time on the merry-go-round', de eerste single in Japan, is geïnspireerd op 'A bout de souffle' uit 1960.

De 31-jarige zanger nam beide clips op authentieke wijze op in Parijs, zo schrijft de blonde jazzvocalist op zijn Hyves-pagina. "Alles is geschoten op oude brakke film en dat de clips in het zwart wit zijn, lijkt mij duidelijk." Hamel en tegenspeelster actrice Ray Montani slenteren in de clips door de straten van de Franse hoofdstad, gehuld in kleding uit de jaren vijftig en zestig.

Hamel en zijn team hebben de Franse filmklassiekers gekozen vanwege de sfeer, de stijl en de muziek. Jazztrompettist Miles Davis maakte ooit de soundtrack van 'Ascenseur pour l'échafaud'. De videoclips, die zijn gemaakt als tweeluik en op elkaar aansluiten, zijn binnenkort te zien via de website en Hyves-pagina van Hamel.

De single 'In between' komt de Nederlandse hitlijst deze week binnen op nummer 99. 'One more time on the merry-go-round' stijgt in de Japanse lijst in de tweede week van de 65ste naar de dertigste plaats. Beide nummers zijn afkomstig van het net verschenen album 'Nobody's tune'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen