Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verzekeraar Heath Ledger treft schikking

Shownieuws

De advocaten van Heath Ledger hebben een schikking getroffen met zijn levensverzekeraar. ReliaStar weigerde geld uit te keren omdat zijn dood op zelfmoord leek.

(Novum/AP) - De advocaten van Heath Ledger hebben een schikking getroffen met de levensverzekeraar van de overleden acteur. ReliaStar, dat een polis ter waarde van ruim 7,7 miljoen euro afsloot op het leven van de acteur, weigerde eerder het bedrag uit te keren omdat de dood van Ledger op zelfmoord zou lijken. De inhoud van de schikking is niet bekendgemaakt.

Ledger, die bekend is van films als 'Brokeback mountain' en 'The Dark Knight', sloot een halfjaar voor zijn dood een levensverzekering af bij ReliaStar. Hij wees zijn nu 3-jarige dochter Matilda, die hij kreeg met actrice Michelle Williams, aan als begunstigde.

Vorig jaar januari werd de 28-jarige Australische acteur dood aangetroffen in zijn appartement in New York. De lijkschouwer stelde na onderzoek vast dat Ledger was overleden na een onbedoelde overdosis medicijnen. ReliaStar bestempelde de dood van de acteur als verdacht, ondanks de bevindingen van de lijkschouwer. Bij zelfmoord wordt een levensverzekering niet uitgekeerd.

Volgende maand wordt tijdens een hoorzitting achter gesloten deuren namens Matilda een bewindvoerder over het vermogen aangewezen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen