Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Nettles stopt met Midsomer Murders

Shownieuws

Acteur John Nettles stopt volgend jaar met zijn hoofdrol in de detectiveserie Midsomer Murders. Hij vervult al dertien jaar de rol van inspecteur Barnaby.

De Britse acteur John Nettles stopt volgend jaar met zijn hoofdrol in de populaire detectiveserie Midsomer Murders. Dit heeft producent ITV laten weten aan de BBC. De 65-jarige Nettles vervult al dertien jaar de rol van inspecteur Barnaby. In 2010 heeft hij in totaal 75 afleveringen van anderhalf uur achter zijn naam staan.

Nettles vindt dat er einde komt aan een tijdperk als hij volgend jaar stopt. "Toen we in 1996 de pilot aan het opnemen waren, had ik nooit gedacht dat we zo veel afleveringen zouden gaan maken", citeert de BBC de acteur. "Ik vind het heel triest om mijn politiebadge in te leveren."

Brian True-May, de producent van de serie, laat weten dat Nettles nog te zien zal zijn in seizoen 12 en 13. In seizoen 14 wordt hij vervangen door een nieuwe, nog onbekende acteur.

Midsomer Murders, gebaseerd op de romans van Caroline Graham, is sinds 1997 op de Britse televisie te zien. De serie draait om twee detectives die moorden oplossen in het pittoreske graafschap Midsomer. In Nederland wordt de serie uitgezonden door de KRO, met gemiddeld 1,3 miljoen kijkers per aflevering. Jeroen Krabbé had vorig jaar een gastrol in het tiende seizoen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen