Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson klaagt veilinghuis aan

Shownieuws

Michael Jackson heeft een aanklacht ingediend tegen Julien's Auction House. De popster wil voorkomen dat een veiling van zijn persoonlijke eigendommen doorgaat.

(Novum/AP) - Michael Jackson heeft een aanklacht ingediend tegen Julien's Auction House. De popster wil voorkomen dat een vijfdaagse veiling van meer dan tweeduizend van zijn persoonlijke eigendommen eind april doorgang vindt. Hij zegt dat hij niet goed op de hoogte is gehouden van welke items tijdens de veiling onder de hamer gaan.

Volgens de aanklacht, die de zanger bij een rechtbank in Los Angeles indiende namens zijn bedrijf MJJ Productions, zijn enkele van de spullen die geveild zouden worden 'onvervangbaar en niet in waarde uit te drukken'. De poging die spullen te verkopen wordt 'kwaadwillig, frauduleus, extreem, schandelijk en onwettig' genoemd.

Jackson zou Julien's Auction House alleen toestemming hebben gegeven om spullen uit de villa op zijn voormalige landgoed Neverland te halen. Het bedrijf mag niet zomaar alle spullen verkopen zonder zijn expliciete toestemming, zegt de 50-jarige artiest, die naar verwachting donderdag aankondigt zijn comeback te maken met een aantal optredens in Londen.

Eigenaar van het veilinghuis Darren Julien stelt verbijsterd te zijn door de aanklacht van Jackson. Hij stelt dat zijn bedrijf deze week nog heeft overlegd met het team van de artiest. Hij verklaart verder dat Jackson de afgelopen tijd meerdere verzoeken indiende om bepaalde items die uit zijn huis verwijderd waren, terug te krijgen, omdat hij ze bij nader inzien toch niet wilde verkopen. Aan al deze verzoeken zou zijn voldaan.

Julien's Auction House kondigde de veiling van Jackson's spullen in december aan. Tot de items die bij het in Hollywood gevestigde veilinghuis onder de hamer zouden gaan behoren onder meer de glitterhandschoen die de King of Pop in 1985 droeg in de videoclip 'Billie Jean', een speciaal voor hem ontworpen Harley Davidson en een limousine van Rolls Royce.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen