Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beatles samen bij liefdadigheidsconcert

Shownieuws

Ringo Starr en Paul McCartney treden 4 april op bij een liefdadigheidsconcert van de David Lynch Foundation. Of de oud-Beatles ook samen spelen, blijft ongewis.

Ringo Starr en Paul McCartney betreden volgende maand voor het eerst in zeven jaar weer hetzelfde podium. De twee nog levende leden van de Beatles treden beiden op bij een liefdadigheidsconcert van de David Lynch Foundation in New York op 4 april. Het is echter onduidelijk of ze ook daadwerkelijk samen zullen zingen.

Aanvankelijk meldde de David Lynch Foundation dat de artiesten wel samen zouden optreden tijdens het evenement, waarbij geld wordt ingezameld om een miljoen kansarme kinderen te leren mediteren. Woordvoerders van beide sterren wilden dit tegenover BBC News echter niet bevestigen. De woordvoerder van Starr verklaarde dat zijn cliënt in ieder geval 'enkele nummers' alleen zal zingen.

De laatste keer dat de oud-Beatles samen optraden was in 2002 tijdens een eerbetoon aan medebandlid George Harrison, die in 2001 overleed aan kanker.

De David Lynch Foundation, die werd opgericht door de regisseur van onder meer Twin Peaks en 'Mulholland drive', promoot transcendente meditatie. Lynch gelooft dat met deze meditatietechniek wereldvrede kan worden bereikt. Andere artiesten die tijdens het liefdadigheidsconcert in de Radio City Music Hall belangeloos optreden zijn onder anderen Sheryl Crow, Moby en Eddie Vedder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen