Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jongerenjury IFFR bekroont 'Slumdog millionaire'

Shownieuws

'Slumdog millionaire' is in de prijzen gevallen op het IFFR. De film werd bekroond met de MovieSquad Award, toegekend door de jongerenjury van het festival.

'Slumdog millionaire' is donderdagavond in de prijzen gevallen op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De speelfilm werd bekroond met de MovieSquad Award, toegekend door de jongerenjury van het festival.

De uit vijf jongeren bestaande jury koos de winnaar uit twintig films uit het hoofdprogramma van het IFFR. Naast de winnende film werden de Zweedse film 'Involuntary' van Ruben Östlund en de Britse film 'Unmade beds' van Alexis Dos genomineerd voor een MovieSquad Award.

Het is niet de eerste keer dat 'Slumdog millionaire' in de prijzen valt. Eerder kreeg de film van Danny Boyle, over een jongen uit de Indiase sloppenwijk die een televisiequiz wint, onder meer al een SAG Award voor beste cast en een Golden Globe voor beste dramafilm. Daarnaast is de productie tienmaal genomineerd voor een Oscar. De Oscars worden op 22 februari uitgereikt in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen