Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Snel opvolger voor nieuw U2-album

Shownieuws

U2 brengt waarschijnlijk volgend jaar weer een album uit. De nieuwe cd, die 'Songs of ascent' gaat heten, is volgens Bono zachter van aard dan zijn voorganger.

U2 bracht vrijdag zijn eerst album sinds 2004 uit, maar heeft nu al vergevorderde plannen voor een vervolgalbum, dat volgend jaar moet uitkomen. Dat zegt voorman Bono in het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

'Songs of ascent', zoals de nieuwe cd gaat heten, heeft een ander karakter dan zijn voorganger 'No line on the horizon'. Volgens Bono wordt de plaat rustiger. Hij omschrijft het als een 'zusteralbum' voor 'No line on the horizon'. "Wat 'Zooropa' was voor 'Achtung baby'."

De 48-jarige zanger vergelijkt het werk ook met het uit 1965 stammende album 'A love supreme', van jazzlegende John Coltrane. "Dat is een plaat waarbij ik mijn schoenen uit zou willen doen als ik ernaar luister."

De Ierse rockers verblijven momenteel in New York, waar ze vijf dagen te gast zijn in de talkshow van David Letterman. Als eerbetoon heeft de stad een deel van West 53rd Street in Manhattan een week lang omgedoopt tot U2 Way.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen