Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé gelauwerd op gala voor zwarte artiesten

Shownieuws

Beyoncé Knowles en Jennifer Hudson hebben een prijs gewonnen bij de Image Awards van de burgerrechtenorganisatie NAACP. Beyoncé bleek beste vrouwelijke artiest.

(Novum/AP) - Beyoncé Knowles en Jennifer Hudson hebben beiden een prijs in de wacht gesleept bij de Image Awards van de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie NAACP. Het prijzengala van de organisatie, die strijdt voor gelijke rechten van zwarten, beleefde zijn veertigste editie.

Beyoncé, die de show opende met haar nummer 'Halo', won de prijs voor beste vrouwelijke artiest. Hudson, die haar song 'The impossible dream' ten gehore bracht, kreeg de prijs voor beste nieuwkomer. De 27-jarige Hudson, terug in de spotlights sinds de moord op drie naaste familieleden, was in haar nopjes met de trofee. "Ik koester en waardeer dit moment."

De NAACP, de National Association for the Advancement of Colored People, werd donderdag precies honderd jaar geleden opgericht. Tijdens het gala van de organisatie worden elk jaar zwarte acteurs, muzikanten en schrijvers in het zonnetje gezet voor de door hen geleverde prestaties. Jamie Foxx kreeg donderdag de prijs voor beste mannelijke artiest. Verder waren er prijzen voor onder anderen Will Smith, Sean 'Diddy' Combs en Rosaria Dawson.

Actrice Halle Berry en acteur en scenarioschrijver Tyler Perry presenteerden de show in Los Angeles, waar behalve door 'Dreamgirls'-actrices Beyoncé en Hudson optredens werden gegeven door Seal, will.i.am en Stevie Wonder.

Op het gala was veel aandacht voor de verkiezing van Barack Obama tot eerste zwarte president van de Verenigde Staten. "Ik sta hier vandaag op het podium terwijl een droom die ik lange tijd heb gedroomd werkelijkheid is geworden", zei Will Smith, die de juistheid constateerde van woorden die zijn ouders vroeger tot hem spraken. "Mijn ouders zeiden altijd dat je alles kan worden wat je maar wil."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen