Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse film te zien op filmfestival New York

Shownieuws

Esther Rots is met haar film 'Kan door huid heen' te zien op het New Directors/New Films festival in New York. Dat melden de makers van de film woensdag.

De Nederlandse regisseuse Esther Rots is met haar debuut 'Kan door huid heen' opgenomen in de selectie van het New Directors/New Films festival in New York. Dat hebben de makers van de film woensdag bekendgemaakt.

Het New Directors/New Films festival, dat 25 maart van start gaat, is 38 jaar geleden in het leven geroepen om jong filmtalent een kans te geven. Het festival introduceerde eerder films van onder anderen Steven Spielberg, Pedro Almodóvar en Wim Wenders.

'Kan door huid heen', dat vorige maand internationaal in première ging op het filmfestival in Berlijn, is de eerste Nederlandse speelfilm in twintig jaar die op het festival wordt vertoond. 'De stilte rond Christine M.' van Marleen Gorris (1982) en 'Pervola' van Orlow Seunke (1985) waren eerder in New York te zien.

'Kan door huid heen', een psychologisch drama met Rifka Lodeizen in de hoofdrol, draait nog steeds in de Nederlandse bioscopen. Het gaat over een jonge vrouw die haar zorgeloze leven in de stad ziet eindigen als haar vriend het uitmaakt en zij in haar eigen huis wordt belaagd door een gevaarlijke gek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen