Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Matt Damon steunt Zimbabwaanse vluchtelingen

Shownieuws

Matt Damon heeft een toevluchtsoord voor Zimbabwaanse vluchtelingen in Zuid-Afrika bezocht. De acteur hoopt met zijn bezoek aandacht voor hen te genereren.

Matt Damon heeft zich het lot van Zimbabwaanse vluchtelingen in Zuid-Afrika aangetrokken. Volgens de acteur is het belangrijk om druk te blijven uitoefenen op regionale en wereldleiders om de problemen in Zimbabwe op te lossen.

Door de economische en politieke crisis in het land trekken Zimbabwanen massaal naar het buurland. Hulporganisaties uitten eerder al hun zorgen over de situatie van Zimbabwanen in Zuid-Afrika. Volgens de organisaties is de doorreis gevaarlijk voor kinderen en vallen vrouwen vaak ten prooi aan seksueel geweld.

Damon -die zelf in Zuid-Afrika verblijft voor opnamen van de film van Clint Eastwood over Nelson Mandela met Morgan Freeman in de hoofdrol- bezocht een toevluchtsoord in Musina om de Zimbabwaanse vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Volgens de acteur is de situatie in het kamp 'onhoudbaar' en moet er snel actie worden ondernomen.

De 38-jarige acteur zette zich eerder in voor Darfur. Samen met Brad Pitt en George Clooney richtte hij de organisatie Not On Our Watch op, in de hoop aandacht en geld te genereren voor de Soedanese regio.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen