Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tekstschrijver en radiomaker Jan de Cler overleden

Shownieuws

Tekstschrijver en radiomaker Jan de Cler is op 23 februari overleden. De medebedenker van het voetballied 'Hup Holland hup' werd 93 jaar.

Tekstschrijver en radiomaker Jan de Cler is vorige week overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt via een overlijdensadvertentie in De Telegraaf. De medebedenker van het voetballied 'Hup Holland hup' overleed op 23 februari op 93-jarige leeftijd. Hij is inmiddels in besloten kring gecremeerd.

De Cler schreef het bekende voetbalnummer, dat nu nog gezongen wordt door Oranjefans tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal, in 1950 samen met Dico van Meer. Hij schreef verder nummers voor artiesten als Johnny Jordaan en Wim Sonneveld.

De Cler was daarnaast verantwoordelijk voor een keur aan cabaretprogramma's en hoorspelen op de radio. Vanaf 1948 was hij Chef Amusement bij de KRO Radio. Hij bedacht onder meer het populaire sketches- en liedjesprogramma Negen Heit de Klok, dat van 1949 tot en met 1954 bij de zender werd uitgezonden.

In 1995 begon De Cler op 40-jarige leeftijd nog met een studie medicijnen, tussen al zijn werkzaamheden voor de radio door. In 1964 zegde hij de showbizz vaarwel en werd hij huisarts in Amsterdam. Hij beëindigde zijn huisartsenpraktijk pas in 1992, op 77-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen