Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nationale IQ Test trekt bijna 1,5 miljoen kijkers

Shownieuws

De Nationale IQ Test van BNN is woensdag door bijna 1,5 miljoen kijkers bekeken. Van de bekende deelnemers bleek Roland Koopman het slimst met een IQ van 122.

De Nationale IQ Test van BNN heeft woensdagavond bijna 1,5 miljoen kijkers getrokken. Daarmee was de show, die werd gepresenteerd door Patrick Lodiers en Valerio Zeno, het op één na best bekeken programma van de avond. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur werd met bijna 1,6 miljoen kijkers beter bekeken.

Van de zeven bekende Nederlanders die meededen aan de intelligentietest bleek RTL Z-presentator Roland Koopman de slimste te zijn, met een IQ van 122. Groen Links-Kamerlid Mariko Peters had de laagste score van de prominenten met een IQ van 111.

De prominenten namen het woensdag op tegen verschillende publieksgroepen, waaronder hoogzwangere vrouwen, pokeraars en stelletjes die net seks hadden gehad. De groep met bekende Nederlanders, waar ook onder anderen Huub Stapel en Charly Luske in zaten, bleek na de test het hoogste intelligentieniveau te hebben met een gemiddeld IQ van 118.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen