Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Naaktfoto Madonna levert tienduizenden dollars op

Shownieuws

Een naaktfoto van een 20-jarige Madonna ging voor 37,500 dollar onder de hamer. Volgens veilinghuis Christie's is het een recordbedrag.

(Novum/AP) - Een oude naaktfoto van Madonna is donderdag in New York voor 37.500 dollar (zo'n 27 duizend euro) onder de hamer gegaan. Dat is fors meer dan wat was verwacht.

Een nog onbekende Europeaan telde het bedrag neer. Volgens het veilinghuis Christie's gaat het om een recordbedrag: niet eerder werd zo veel betaald voor een foto van de Queen of Pop. In 2006 leverde een foto van de albumcover 'True blue' vijftienduizend dollar op.

De foto werd in 1979 gemaakt door de Amerikaanse fotograaf Lee Friedlander. Madonna was toen 20 jaar en danseres. Ze zou destijds niet meer dan 25 dollar voor de fotosessies hebben gevangen. Ze had gereageerd op een advertentie van de fotograaf, die een naaktmodel zocht. De foto verscheen in 1985, na haar doorbraak, in de Playboy.

In 2003 werden de vijf andere foto's uit de serie, minder expliciet dan de foto die donderdag werd afgehamerd, samen verkocht voor 5400 euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen