Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wiplala' van Annie M.G. Schmidt wordt musical

Shownieuws

Het kinderboek 'Wiplala' van Annie M.G. Schmidt wordt bewerkt tot een musical. Jeugd- en muziektheater Het Filiaal brengt de musical volgend jaar op de planken.

Het kinderboek 'Wiplala' van Annie M.G. Schmidt wordt bewerkt tot een familiemusical. Jeugd- en muziektheater Het Filiaal brengt de musical volgend jaar op de planken. De voorstelling gaat met een zestal acteurs en een live orkest drie maanden op tournee langs de grote zalen in Nederland.

Heleen Verburg is verantwoordelijk voor de tekstbewerking. Monique Corvers neemt de regie voor haar rekening. De muzikale leiding is in handen van componist Gábor Tarján.

'Wiplala', uit 1957, gaat over een piepklein mannetje dat verstoten is door zijn soortgenoten omdat hij niet kan tinkelen. Hij komt terecht in het huis van de familie Blom en beleeft daar spannende avonturen. Er komt niet alleen een musical van het bekende kinderboek. Ruim een jaar geleden werd al bekend dat 'Wiplala' wordt verfilmd door filmproducent Bos Bros. De film moet dit jaar rond de kerst in première gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen