Kies je favoriete radiostation

Dossiers

New Yorkse straat tijdelijk vernoemd naar U2

Shownieuws

Een straat in New York is dinsdag een week lang omgedoopt tot U2 Way. Dit valt samen met de release van U2's laatste album, 'No line on the horizon'.

(Novum/AP) - Een deel van West 53rd Street in Manhattan in New York is dinsdag een week lang omgedoopt tot U2 Way. De naamsverandering valt samen met de release van 'No line on the horizon', het laatste album van de Ierse rockers.

De vertolkers van het nummer 'Where the streets have no name', die in de stad verblijven omdat ze vijf dagen te gast zijn in de talkshow van David Letterman, lieten weten vereerd te zijn met de vernoeming.

Vrijdagavond zorgde U2 nog voor een verkeersopstopping in het centrum van Londen. De band gaf een verrassingsoptreden op het dak van een BBC-gebouw op de kruising van Regent Street en Langham Place. Door deze publiciteitsstunt moest de politie het verkeer tijdelijk omleiden.

In Nederland, waar 'No lines on the horizon' op vrijdag uitkwam, bereikte het dertiende studioalbum van de band nog dezelfde dag de platina status. Dit houdt in dat er meer dan zestigduizend exemplaren van zijn verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen