Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Thriller'-regisseur wil musical voorkomen

Shownieuws

John Landis, die de clip 'Thriller' van Michael Jackson regisseerde, wil voorkomen dat er een musical op wordt gebaseerd. Hij diende een rechtszaak in.

(Novum/AP) - John Landis, die de legendarische horrorvideoclip 'Thriller' van Michael Jackson regisseerde, wil voorkomen dat er een musical op de clip wordt gebaseerd. De regisseur heeft Jackson en Broadwayproducent James L. Nederlander aangeklaagd omdat ze niet de rechten zouden hebben om de productie tot stand te brengen.

Maandag werd bekend dat Nederlander de rechten op de musicalversie van 'Thriller' had gekocht. Hij zou plannen hebben voor een show met nummers van de albums 'Thriller' en 'Off the wall'. Meer details zijn nog niet naar buiten gebracht.

Volgens Landis kan Jackson echter helemaal niet zijn rechten over de beelden van het veertien minuten durende 'Thriller' doorverkopen aan derden. Nederlander zou daarom niet bevoegd zijn om de productie op de planken te brengen.

De rechtszaak over de musical volgt daags nadat Landis een aanklacht indiende tegen Jackson omdat hij nog recht heeft op een deel van de opbrengst van 'Thriller'. Hij zou recht hebben op de helft van de opbrengsten van de videofilm, maar zou de afgelopen jaren geen geld meer hebben gezien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen