Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Seagal laat filmoog op Costa Rica vallen

Shownieuws

Steven Seagal wil Costa Rica helpen met het opbouwen van een eigen filmindustrie. Volgens de acteur is de natuur van het land uitermate geschikt voor films.

Steven Seagal heeft president Oscar Arias van Costa Rica laten weten dat hij het land wil helpen met de opbouw van een eigen filmindustrie. Volgens de acteur is de natuur van het land in Centraal-Amerika uitermate geschikt voor films. "Costa Rica heeft alles. Naast regenwouden heerst er ook een droog klimaat." Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

Naast een handje vol kleinschalige producers zijn er in het land nagenoeg geen filmaatschappijen. Ook Amerikaanse filmmakers maken nauwelijks gebruik van de republiek. Seagal, die bekend werd met zijn actiefilms in de jaren tachtig en negentig, wijt dit aan de slechte infrastructuur.

Acteur en regisseur Mel Gibson, die een vakantiehuis heeft op het eiland, nam voor de opnamen van zijn film 'Apocalypto' de jungles van het land nog onder de loep. Toch viel zijn keuze op het meer toegankelijke Mexico.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen