Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook maagverkleining voor volkszanger Ed Nieman

Shownieuws

In navolging van Peter Beense krijgt ook Ed Nieman een maagverkleining. De zanger weegt nu 155 kilo en wordt in maart geholpen door dezelfde arts als Beense.

In navolging van zijn collega Peter Beense heeft nu ook volkszanger Ed Nieman besloten voor een maagverkleining onder het mes te gaan. De 48-jarige zanger, die momenteel 155 kilo weegt, wordt op 11 maart geholpen door dezelfde arts die ook Beense heeft geopereerd.

Nieman, bekend van de feesthit 'Leve de lol', is 'doodsbang' maar durft dankzij het advies van Beense de operatie aan. "Peter is een vriend van mij en ik heb lang met hem gepraat, tot tranen aan toe", vertelt Nieman. "Het is een gevaarlijke operatie, maar met Peter gaat het heel goed en hij is al dertig kilo kwijt."

De volkszanger kan door zijn zwaarlijvigheid nauwelijks meer lopen. "Mijn gewrichten doen pijn en het gaat gewoon niet goed met me", vertelt een emotionele Nieman. "Je gaat toch nadenken over je toekomst en ik moet dit echt doen en Peter is een positief voorbeeld."

De entertainer deed eerder verwoede pogingen om af te vallen, maar het resultaat was maar tijdelijk. "Twee jaar geleden ben ik veertig kilo afgevallen met een crash-dieet", roept Nieman. "Maar het is er daarna drie keer zo hard weer aangekomen, dus dat lost ook niets op."

Nieman werd 25 jaar geleden ontdekt door de zoon van Johnny Hoes en zijn platenmaatschappij Telstar. In dezelfde periode was hij te zien en te horen in de theatershow van Tineke Schouten. Samen met Gaston Starreveld maakte hij dertien jaar geleden de dagelijkse radioshow 'Broodje Noordzee' voor Radio Noordzee Nationaal. Na carnaval duikt Nieman de studio weer in voor een nieuwe single.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen