Kies je favoriete radiostation

Dossiers

EO schorst Arie Boomsma na fotoshoot Linda

Shownieuws

EO-presentator Arie Boomsma mag de komende drie maanden niets meer doen voor de Evangelische Omroep. Hij heeft meegewerkt aan een fotoshoot in Linda.

EO-presentator Arie Boomsma mag de komende drie maanden niets meer doen voor de Evangelische Omroep, omdat hij heeft meegewerkt aan een fotoshoot in het tijdschrift Linda. "Dit was een solo-actie van Arie die schadelijk is voor de missie van de EO", laat EO-directeur Arjan Lock weten.

"Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren", stelt Lock. "Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben." Boomsma presenteert onder meer een nieuwsprogramma op Radio 1, maar eerder ook het tv-programma 40 Dagen Zonder Seks.

De geschorste Boomsma laat in een persbericht van de EO weten 'enorm spijt' te hebben dat hij niet heeft overlegd over de fotosessie, zoals was afgesproken. "Ik kan niet anders dan begrip hebben voor het afwijzende standpunt van de EO-directie'." De 35-jarige domineeszoon zegt geen rekening te hebben gehouden met de consequenties.

Hij kondigt aan dat hij de komende maanden gaat proberen het vertrouwen van de EO en de achterban van de omroep terug te winnen. "Want ik wil mij ook in de toekomst inzetten voor de EO en in mijn leefomgeving laten zien wat het geloof in Jezus voor mij betekent."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen