Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicole Kidman geeft voor Australische bosbranden

Shownieuws

Nicole Kidman en Keith Urban hebben ruim 253 duizend euro gedoneerd voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. Dat meldt BBC News.

Nicole Kidman en haar man Keith Urban hebben ruim 253 duizend euro gedoneerd voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. Ze deden dat tijdens een inzamelingsactie op de Australische televisie donderdagavond. Dat meldt BBC News.

Het Australische koppel, dat in Amerika woont, was in het programma Australia Unites te zien met een videoboodschap. Actrice Kidman verklaarde daarin dat zij en haar zingende man meeleven met 'de mensen die zo verwoestend getroffen zijn door deze ramp'. "Onze gedachten gaan uit naar alle families die een geliefde hebben verloren en hun levens weer helemaal op moeten bouwen", voegde Urban daaraan toe.

De bosbranden in de staat Victoria eisten de afgelopen dagen minstens 181 doden. Meer dan duizend woningen werden verwoest.

Ook de Amerikaanse talkshowpresentatrice Ellen deGeneres sprak een videoboodschap in voor de show waarmee namens het Rode Kruis geld werd opgehaald voor de slachtoffers. "Mijn hart gaat uit naar alle mensen en dieren die zijn getroffen", sprak de comédienne, die is getrouwd met de Australische actrice Portia de Rossi.

Volgens Australische media is er al bijna 40 miljoen euro opgehaald met de actie, waaraan ook sterren als Hugh Jackman, Russell Crowe, K.D. Lang en Orlando Bloom meewerkten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen