Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrijheidsstraf voor Gary Collins na drankrijden

Shownieuws

De Amerikaanse acteur Gary Collins wordt vier maanden dagen vastgezet vanwege rijden onder invloed. Mogelijk krijgt hij elektronisch huisarrest.

(Novum/AP) - De Amerikaanse acteur Gary Collins wordt vier maanden dagen vastgezet vanwege rijden onder invloed. Dat heeft de rechter bepaald. Hij kan een verzoek indienen om de straf niet in de cel uit te zitten, maar via elektronisch huisarrest.

Collins werd in januari aangehouden door de Californische politie toen hij over de weg slingerde in zijn camper. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Na het betalen van een borgsom kwam hij vrij.

De acteur was al twee keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed; daarom is een vrijheidsstraf van vier maanden verplicht. Hij had besloten de beschuldigingen tegen hem niet aan te vechten.

Collins kreeg ook een proeftijd van drie jaar. Als hij de voorwaarden daarvan schendt, kan hem dat een totaal van een jaar cel opleveren. Zijn rijbewijs is voor drie jaar geschorst en hij moet een verplichte cursus over alcoholgebruik volgen.

De 70-jarige Collins is bekend van tv-series zoals 'The young and the restless' en JAG. Ook presenteerde hij de Amerikaanse schoonheidswedstrijd Miss America Pageant.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen