Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verplichte antidiscriminatiecursus voor prins Harry

Shownieuws

Prins Harry moet een antidiscriminatiecursus volgen. De cursus is de Britse prins door het leger opgelegd wegens discriminatie van twee medesoldaten.

Prins Harry moet een antidiscriminatiecursus volgen. Dat meldt de BBC donderdag. De cursus is hem door het leger opgelegd wegens discriminatie van twee medesoldaten. Op een video uit 2006 is onder meer te horen hoe hij een medesoldaat van Pakistaanse komaf 'onze kleine Paki-vriend' noemt.

Een woordvoerder van het Britse koninklijk huis verklaart dat de prins, die een militaire opleiding tot helikopterpiloot volgt, spijt heeft van zijn opmerkingen. "Hij heeft zijn excuses aangeboden en zijn straf is conform de normale militaire strafprocedures. De zaak is hiermee afgesloten."

De beslissing volgt een dag nadat de 24-jarige prins wederom in opspraak raakte vanwege vermeend racisme. De donkere komiek Stephen K. Amos bracht naar buiten dat Harry hem eind vorig jaar discrimineerde na een optreden. De prins zou tegen Amos hebben gezegd dat hij hem helemaal niet 'zwart' vond klinken.

Het is de derde keer dat de prins met racisme in verband werd gebracht. Vier jaar geleden maakte hij publiekelijk zijn excuses nadat een krant een foto van hem plaatste waarop te zien was hoe hij zich voor een feestje had verkleed als nazi.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen