Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opera over Anna Nicole Smith in de maak

Shownieuws

Het levensverhaal van Anna Nicole Smith wordt bewerkt tot een opera. De productie over de playmate wordt in 2011 verwacht in het Britse Royal Opera House.

Het levensverhaal van Anna Nicole Smith wordt bewerkt tot een opera. Dat heeft Elaine Padmore, de directrice van het Britse Royal Opera House bevestigd tegenover de Britse krant The Guardian. De opera wordt geschreven door Mark-Anthony Turnage en gecomponeerd door Richard Thomas, die ook de opera over talkshowhost Jerry Springer op zijn naam heeft staan. De productie wordt in 2011 verwacht.

Volgens directrice Padmore krijgen mensen die de opera over de overleden playmate bezoeken 'geen vreselijke, gore avond' voorgeschoteld. "Het wordt niet smakeloos; het wordt grappig, slim, diepzinnig en treurig", verklaarde ze. "Dat een leven is uitgemeten in de tabloids, betekent niet automatisch dat het op een smakeloze manier op de planken hoeft te worden gebracht."

Smith overleed twee jaar geleden op 39-jarige leeftijd aan een onbedoelde overdosis medicijnen. Vijf maanden daarvoor overleed haar 20-jarige zoon Daniel aan een dodelijke combinatie van drugs en medicijnen. Drie dagen voor zijn dood schonk Smith het leven aan dochtertje Dannielynn.

Naast haar werk als model voor onder meer Playboy werd Smith vooral bekend door haar huwelijk met de 89-jarige multimiljonair J. Howard Marshall II in 1994. Een jaar na hun huwelijk overleed hij. Sindsdien was Anna Nicole met zijn familie verwikkeld in een juridische strijd om de erfenis. De zaak is nog steeds niet rond. Eventuele miljoenen die Smith worden toegewezen, gaan naar haar dochtertje Dannielynn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen