Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boycot film over rassenrellen opgeheven

Shownieuws

Een Australische bioscoopketen heeft de boycot van een film over rassenrellen opgeheven. De ditributeur van 'The combination' betaalt extra beveiliging.

(Novum/AP) - Een Australische bioscoopketen heeft de boycot van een film over rassenrellen in Sydney opgeheven. Greater Union nam dit besluit na het aanbod van distributeur AFS om extra beveiliging te financieren voor de bioscopen waar 'The combination' draait. De film was uit de roulatie genomen nadat er opstootjes waren ontstaan tijdens de vertoning in een van de bioscopen van de keten.

Donderdag werd een beveiligingsbeambte van de bioscoop na de film aangevallen door dertig jongeren in de buitenwijk Parramatta. Hij moest aan zijn verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis. Zaterdag gingen in dezelfde bioscoop vier jongeren met elkaar op de vuist tijdens de vertoning van de film.

In 'The combination' wordt het decor gevormd door de rellen die in december 2005 ontstonden tussen blanke Australiërs en Australiërs van Libanese afkomst. In de film van regisseur David Field, die donderdag in première ging, wordt onder meer archiefbeeld van de rellen gebruikt. De film vertelt het verhaal van een Libanees-Australisch oud-bendelid dat probeert zijn jongere broer te behoeden voor het bendeleven.

'The combination' is vanaf woensdag weer te zien in de bioscopen van Greater Union.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen