Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oasis toch niet naar China

Shownieuws

De optredens van Oasis in China, die gepland stonden op 3 en 5 april in Beijing en Sjanghai, gaan niet door. Dat bevestigen concertorganisatoren maandag.

(Novum/AP) - De optredens van Oasis in China, op 3 april in Beijing en op 5 april in Sjanghai, gaan niet door. Dat bevestigen concertorganisatoren maandag.

Voor de Britse broers Liam en Noel Gallagher zouden het de eerste concerten in China zijn geweest. Afgelopen maand liet de band nog weten 'verheugd' te zijn over de optredens in het Aziatische land, bedoeld ter promotie van het album 'Dig out your soul'.

Onduidelijk is waarom de optredens zijn afgezegd en of de show van 7 april in Hongkong wel doorgaat. Binnenkort wordt bekend hoe fans hun geld terug kunnen krijgen.

China staat bekend om de strenge voorwaarden voor liveoptredens. Het land heeft de regels aangescherpt nadat de IJslandse zangeres Björk de Chinese autoriteiten in verlegenheid had gebracht met het schreeuwen van 'Tibet' aan het einde van haar concert in Sjanghai. Sindsdien moeten bands vooraf hun speellijst inleveren, zodat omstreden nummers kunnen worden geschrapt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen