Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Briefje John Lennon onder de hamer

Shownieuws

Een notitiebriefje van John Lennon gaat door een internetveiling naar verwachting meer dan veertigduizend euro opleveren. Dat schrijven Britse media zondag.

Een notitiebriefje van John Lennon gaat door een internetveiling naar verwachting meer dan veertigduizend euro opleveren. Het handgeschreven berichtje was gericht aan de persoonlijke assistent van de voormalige Beatle, melden verschillende Britse media zondag.

In het briefje geeft Lennon zijn assistent de opdracht om die week iedere dag bloemen te bezorgen bij zijn vrouw Yoko Ono. Verder deed hij zijn beklag over de beveiliging van het Dakotagebouw in New York, de plaats waar hij toen verbleef. "Leg me eens uit waarom we hier slapen met een voordeur die iedere gek kan openen. Mensen weten dat ik hier ben", zo schreef Lennon. De deur kon destijds niet op slot.

Het briefje, dat te lezen is op de website momentsintime.com, werd in 1980 geschreven. Het lijkt alsof Lennon al een voorgevoel had, want ongeveer een halfjaar later werd Lennon neergeschoten. Dat gebeurde ook voor het Dakotagebouw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen