Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Optreden U2 legt verkeer Londen stil

Shownieuws

U2 heeft vrijdag gezorgd voor een verkeersopstopping in Londen. Duizenden fans waren afgekomen op een optreden op het dak van een BBC-gebouw in het centrum.

U2 heeft vrijdagavond gezorgd voor een verkeersopstopping in het centrum van Londen. Meer dan vijfduizend fans waren afgekomen op een verrassingsoptreden van de Ierse band op het dak van een BBC-gebouw op de kruising van Regent Street en Langham Place. De politie moest het verkeer daarom omleiden.

Met het optreden, dat gedurende de dag werd aangekondigd op verschillende internetsites, sloot de band van frontman Bono een hectische dag af ter promotie van het nieuwe album 'No line on the horizon'. De band was vlak voor het optreden nog te gast bij de talkshow 'Friday night with Jonathan Ross' bij de BBC.

Het optreden op het Londense dak doet denken aan het optreden van U2 in 1987 op het dak van de Republic Liquor Store in Los Angeles. Deze gig, die werd afgebroken door de politie, is te zien in de video van het nummer 'Where the streets have no name'.

In Nederland bereikte 'No line on the horizon' op de dag van de release direct de platina status. Dit houdt in dat er in de voorverkoop meer dan zestigduizend exemplaren van het twaalfde studioalbum van U2 werden verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen