Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Seraphine' onderscheiden met zeven Césars

Shownieuws

'Seraphine' van Martin Provost heeft vrijdag in Parijs zeven Césars gewonnen. De historische film werd onder meer uitgeroepen tot beste film.

De historische film 'Seraphine' van Martin Provost was vrijdag in Parijs de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen. Het levensverhaal van de Franse schilderes Seraphine de Senlis werd onderscheiden met zeven awards, onder meer voor beste film en beste originele script. Hoofdrolspeelster Yolande Moreau won de prijs voor beste actrice.

Vincent Cassel werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in 'Mesrine'. Regisseur Jean-François Richet van deze film over de beruchte Franse gangster Jacques Mesrine ontving de César voor beste regisseur. De geanimeerde documentaire 'Waltz with Bashir' van de Israëlische filmmaker Ari Folman werd onderscheiden met de prijs voor beste internationale film.

De Amerikaanse acteur Dustin Hoffman nam een César in ontvangst voor zijn gehele oeuvre. Ook Sean Penn, Tilda Swinton, Monica Bellucci en Kirstin Scott Thomas zorgden met hun aanwezigheid voor een internationaal tintje tijdens de 34e uitreiking van de filmprijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen