Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe album U2 nu al platina

Shownieuws

Het nieuwe album van U2, 'No line on the horizon', is op de dag van uitgave al meer dan zestigduizend keer verkocht in Nederland. Het is daarmee platina.

Het nieuwe album van U2, 'No line on the horizon', is op de dag van uitgave al meer dan zestigduizend keer verkocht in Nederland, en heeft daarmee de platina status bereikt. Dat maakte platenmaatschappij Universal vrijdag bekend.

Opnamen voor het twaalfde U2-album vonden plaats in Marokko, Dublin, New York en Londen. 'No line on the horizon' is geproduceerd door Brian Eno en Danny Lanois, met wie U2 al jaren samenwerkt, met enkele bijdragen van Steve Lillywhite. De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn droeg ook zijn steentje bij. Hij maakte onder de titel 'Linear' een begeleidende film voor de plaat.

"Het klinkt als een U2-album maar het lijkt in niets op wat we eerder hebben gemaakt", zei gitarist The Edge eerder over de cd. "Bovendien lijkt het op niets dat momenteel te horen is." Het nieuwe album van de Ierse rockband lekte ondanks alle voorzorgsmaatregelen uit op internet. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes suggereerde dat het om een opzetje ging, om zo meer publiciteit te genereren.

Het vorige album van U2, 'How to dismantle an atomic bomb', verscheen in 2004. Het werd meer dan negen miljoen keer verkocht en sleepte acht Grammy Awards in de wacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen