Kies je favoriete radiostation

Dossiers

50 Cent neemt gas terug voor Eminem

Shownieuws

50 Cent heeft de lancering van zijn album weer uitgesteld. Hij gaf als reden dat hij het gereedkomen van het nieuwe album van Eminem niet in de weg wil zitten.

50 Cent heeft de lancering van zijn album 'Before I self destruct' opnieuw uitgesteld. Deze keer gaf hij als reden dat hij het gereedkomen van het nieuwe album van zijn leermeester Eminem niet in de weg wil zitten.

Voor zijn nieuwste studioalbum, het eerste sinds het in 2007 uitgebrachte 'Curtis', werkt 50 Cent opnieuw samen met Eminem en Dr. Dre, zijn andere leermeester. Momenteel wordt door de laatste twee echter nog gewerkt aan het nieuwe album van Eminem zelf.

Pas als Eminem en Dr. Dre klaar zijn, is hij zelf weer aan de beurt, verklaart 50 Cent. "Doordat ik zelf zo succesvol ben, zijn veel mensen denk ik vergeten dat ik eigenlijk een artiest van Eminem ben", legt de 32-jarige rapper uit. Volgens hem zal zijn album pas verschijnen nadat dat van Eminem te koop is.

'Before I self destruct' had eigenlijk al in december in de schappen moeten liggen, maar dat werd toen drie maanden uitgesteld. Volgens 50 Cent waren sommige stukken nog niet compleet. Zijn platenlabel Interscope gaf als reden dat er na het werk aan de cd te weinig tijd was voor een reclamecampagne.

Met het uitstel loopt Curtis Jackson, zoals de rapper echt heet, het risico dat zijn plaat een tijdje op de plank blijft liggen. Eminem heeft namelijk nog steeds geen releasedatum geprikt voor zijn cd 'Relapse'.

De film met 50 Cent die de cd moest begeleiden, eveneens 'Before I self destruct' geheten, is in de VS wel gewoon in december in première gegaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen