Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ang Lee juryvoorzitter festival Venetië

Shownieuws

Regisseur Ang Lee is dit jaar de voorzitter van de jury van het filmfestival van Venetië. De in Taiwan geboren regisseur won tweemaal de Gouden Leeuw.

(Novum/AP) - Regisseur Ang Lee is dit jaar de voorzitter van de jury van het filmfestival van Venetië. Dat heeft de organisatie van het festival vrijdag bekendgemaakt.

De in Taiwan geboren regisseur won tweemaal de Gouden Leeuw, de belangrijkste prijs van het festival. In 2005 kreeg hij deze voor 'Brokeback Mountain', die hem tevens een Oscar voor beste regie opleverde, en in 2007 voor 'Lust, caution'. Vorig jaar, toen de Duitse filmmaker Wim Wenders de juryvoorzitter was, ging de onderscheiding naar 'The wrestler'.

Het filmfestival van Venetië, het oudste filmfestijn ter wereld, wordt dit jaar gehouden van 2 tot 12 september. Dat is een week later dan in andere jaren. De organisatie hoopt zo onder meer de vakantiedrukte van augustus in Venetië te omzeilen.

Vorige maand werd al bekend dat de oeuvreprijs van de 66e editie van het filmfestival van Venetië dit jaar gaat naar de regisseurs van studio voor animatiefilms Pixar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen