Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kunst Saint Laurent brengt 373 miljoen euro op

Shownieuws

De kunstcollectie van wijlen Yves Saint Laurent en Pierre Bergé heeft in totaal meer dan 373 miljoen euro opgebracht. Er werden 733 kunstobjecten geveild.

(Novum/AP) - De kunstcollectie van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé heeft in totaal ruim 373 miljoen euro opgebracht. Dat heeft veilinghuis Christie's naar buiten gebracht. De 733 kunstobjecten van de vorig jaar overleden modeontwerper en zijn partner gingen de afgelopen drie dagen onder de hamer in Parijs.

De veiling in de tentoonstellingshal Grand Palais in Parijs werd woensdagavond afgesloten met de verkoop van twee omstreden Chinese beelden, die in 1860 zouden zijn gestolen uit het Chinese keizerlijke zomerpaleis. Eerder deze week wees een rechter het verzoek van de Chinese regering om de veiling tegen te houden af. De beelden werden uiteindelijk aan een anonieme telefonische bieder verkocht voor 28 miljoen euro.

Bij de verkoop van de kunstcollectie werden de afgelopen dagen meerdere records gebroken. Zo bracht een met slangen versierde stoel van Eileen Gray woensdag bijna 22 miljoen euro op en is het daarmee het duurste meubelstuk uit de twintigste eeuw. Maandag werd 32,1 miljoen euro geboden voor een schilderij van Henri Matisse, het hoogste bedrag dat ooit voor een werk van hem werd neergeteld op een veiling.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen