Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blur herenigd tijdens uitreiking NME Awards

Shownieuws

Blur heeft opgetreden tijdens de uitreiking van de NME Awards in Londen. Het was de eerste keer sinds 2000 dat Damon Albarn en Graham Coxon samen optraden.

De Britse band Blur heeft woensdagavond opgetreden tijdens de uitreiking van de NME Awards in Londen. Het was de eerste keer sinds 2000 dat zanger Damon Albarn en gitarist Graham Coxon weer samen op het podium stonden. Tijdens het verrassingsoptreden speelden de bandleden het nummer 'This is a low' van hun album 'Parklife' uit 1994.

In december werd bekend dat Blur deze zomer enkele reünieconcerten geeft in Groot-Brittannië. Het laatste album van de band, 'Think tank', verscheen in 2003. Een jaar eerder had Coxon de in 1989 opgerichte Britpopband met ruzie verlaten.

De NME Awards werden woensdag uitgereikt in de Brixton Academy in Londen. Muse was de grootste winnaar met drie awards, onder meer voor beste band en voor het beste artwork voor het live-album 'Haarp'. Oasis ontving de prijs voor beste Britse band en de Amerikaanse formatie The Killers werd uitgeroepen tot beste internatonale band.

Andere winaars waren onder anderen de Kings of Leon, die naar huis gingen met de prijs voor het beste album voor hun plaat 'Only by the night'. De New Yorkse groep MGMT werd onderscheiden met de awards voor beste nieuwe band en beste nummer voor de single 'Time to pretend'. De genomineerden en winnaars van de muziekprijzen werden gekozen door de lezers van het muziekblad NME, dat voluit New Musical Express heet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen