Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veilen kunstcollectie Saint Laurent breekt records

Shownieuws

De veiling van de kunstcollectie van de overleden ontwerper Yves Saint Laurent heeft al 300 miljoen euro opgebracht. De veiling duurt nog tot woensdagnacht.

(Novum/AP) - De veiling van de kunstcollectie van de op 71-jarige leeftijd overleden modeontwerper Yves Saint Laurent heeft tot nu toe meer dan 300 miljoen euro opgebracht. Hoewel de veiling in Parijs pas woensdagnacht op zijn einde loopt, zijn er al meerdere records gebroken.

Een van de records komt volgens het internationale veilinghuis Christie's op naam van een met slangen versierde stoel. Het pronkstuk, ontworpen door de Ierse Eileen Gray, bracht bijna 22 miljoen euro op. De stoel is daarmee het duurste meubelstuk uit de 20e eeuw.

Ook een met slangen beschilderde vaas deed het goed. Het veilinghuis hamerde het kunstvoorwerp weg voor 270 duizend euro. Dat is negen keer zoveel als de vooraf gestelde waarde.

De collectie van de vorig jaar overleden Saint Laurent beslaat meer dan een halve eeuw. Een groot deel van de opbrengst gaat naar aidsonderzoek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen